Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 18 december 2017

D66 Hoorn presenteert kandidaten voor gemeenteraadsverkiezingen

Een mix van ervaring en talentvolle kandidaten


Het bestuur van D66 Hoorn presenteert tijdens de D66-ledenvergadering op
woensdag 20 december met trots haar kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Na een interne verkiezingsstrijd in de afgelopen weken hebben de kandidaat-raadsleden zich aan de leden voorgesteld. Nadat alle Hoornse D66’ers online hun stem konden uitbrengen, is afgelopen week door het bestuur van D66 Hoorn de kandidatenlijst officieel vastgesteld. Eerder is Arwin Rood door de leden van D66 Hoorn als lijststrekker gekozen.

Lijsttrekker Arwin Rood over de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezing: “Het is een fantastisch team dat bestaat uit enthousiaste kandidaat-raadsleden uit alle delen van de stad met verschillende achtergronden en daarmee hun eigen netwerken. Net als in de afgelopen vier jaar, gaan we als D66 laten zien wat we voor elkaar krijgen in Hoorn. In ons verkiezingsprogramma doen we binnenkort onze ideeën uit de doeken.”

Kandidaten D66 Hoorn
Arwin Rood (45 jaar) groeide op in de Grote Waal en woont daar nog steeds. De vormgever wil zijn kennis op het gebied van kunst, cultuur en geschiedenis inzetten om Hoorn en de omgeving aantrekkelijker te maken voor inwoners, bezoekers en bedrijven. Rood heeft in 2016 Arthur Helling opgevolgd als fractieleider van de Hoornse D66-fractie.

De tweede op de lijst is Elsbeth Broerse (44 jaar). Zij is in Hoorn geboren en getogen en woont met haar gezin in Hoorn-Noord. Zij is verpleegkundige en gebruikt haar ervaring om als raadslid met een deskundige blik te kijken naar de zorgtaken van Hoorn.

Op plaats drie vinden we de jonge en enthousiaste Niek Heijne (27 jaar). De notarieel medewerker is al geruime tijd actief als D66-commissielid. Hij heeft onder andere gepleit voor betere voorlichting rondom donorregistratie en dat Hoorn als proefgemeente moet gaan experimenteren met het telen en legaal leveren van wiet. Verder is Heijne ‘persoonlijk volger’ van SGP-2e Kamerlid Elbert Dijkgraaf. De ervaringen van Niek in politiek Den Haag zijn te volgen op zijn Twitteraccount @NiekHeijne (#kamerwatch).

Op de vierde plaats staat Bart Bakker (36 jaar). Hij woont sinds 2 jaar met zijn gezin weer in de wijk Hoorn-Noord. Afgelopen jaar is hij als commissielid actief geworden binnen D66. Bart is werkzaam in de technologische sector en ziet vanuit die rol veel kansen om de stad Hoorn op allerlei fronten vooruit te helpen. Hij is te volgen op Twitter via @bajuba.

Nummer vijf is Tim Peschke (38 jaar; gehuwd, vier kinderen), opgegroeid in West-Friesland, nu wonend in Hoorn-Noord. Vanuit zijn onderwijsachtergrond als (sport)docent en afdelingsleider in het voortgezet onderwijs wil hij goede afstemming en samenwerking tussen scholen van basis,- middelbaar,- en vervolgonderwijs in de gemeente Hoorn, goede schoolgebouwen, maar ook goede afstemming en samenwerking met maatschappelijk organisaties en onderwijs. Verder richt hij zich ook op sport- en jongerenbeleid.

Op plek zes staat Irene Hamersma (46 jaar), zij woont al 18 jaar in Zwaag en gaat binnenkort verhuizen naar Risdam-Zuid. Irene is actief bij huurdersorganisatie De Boog. Zij gaat zich vooral richten op volkshuisvesting en burger & bestuur. Naast haar vrijwilligerswerk is zij bezig met een studie bestuursrecht.

Ondersteunende kandidaten
Op de ondersteunende (niet-verkiesbare) stemlijst staan naast ondernemer Patrick Avontuur, zeilinstructeur en medeorganisator van de Bontekoerace Otto Klaren, commissielid Wim Mul, raadslid Jos Renckens, voormalig wethouder Peter Westenberg, voormalig D66 Hoorn-voorzitter René Bruijne en D66-coryfee Arthur Helling.