Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 28 maart 2018

Helft raad Hoorn neemt afscheid

Op dinsdagavond 27 maart nam de gemeenteraad van Hoorn afscheid. De 18 raadsleden die niet terugkomen in de nieuwe raad kregen een eenhoornbeeldje voor hun inzet. Burgemeester Nieuwenburg bedankten hen allen persoonlijk met een dankwoordje. Speciale aandacht ging uit naar de raadsleden Arthur Helling van D66 en Jacqueline Amesz van GroenLinks. Zij werden allebei onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dit vanwege hun bijzondere inzet voor de stad van meer dan 12 jaar als volksvertegenwoordiger.

Arthur Helling was vanaf 1994 in totaal 17 jaar en 2 maanden raadslid. Verder was hij wethouder van 2002 tot en met 2006. De burgemeester noemde Helling een ‘politieke duizendpoot’, een bestuurlijk instituut in het bestuur van de gemeente Hoorn. Ook D66-er Jos Renckens werd alom geprezen door zijn kennis op het gebied van verordeningen en cijfers. ‘Menig raadslid keek eerst naar Jos.’

Afscheid

Van de 35 raadsleden zijn er 18 die afscheid namen:

Sociaal Hoorn: Dilek Bilgen-Küçükşantürk en Jan Stuifbergen. Tijdelijke Lijst Socialisten: Mathé van Stralen, Alex Smit en Sandra van Velse. D66: Arthur Helling en Jos Renckens. VVD: Ronald Louwman. CDA: Karin van ’t Klooster-Cilliacus. GroenLinks: Jos Kamminga, Jacqueline Amesz en Christine Ravenhorst. VOCHoorn: Hans Weeda. Hoornse Onafhankelijke Partij: Dirk van der Duin. Hoorns Belang: Renata Gravendijk-Jacobs. Hoorn Lokaal: Joke van der Meij. Jong en Oud voor Hoorn: Joke van Diepen-Hoogewerf. Zetel 18: Luciën Greefkes.

Installatie nieuwe raad

Vanuit de oude raad gaan er 17 raadsleden mee naar de nieuwe bestuursperiode. Dit zijn:

Sociaal Hoorn: Jeroen van der Veer en Kholoud Al Mobayed. D66: Arwin Rood en Elsbeth Broerse. VVD: Marjon van der Ven, Chris de Meij en Bert van Dijkhuizen. CDA: Dirk Oud en Dick Bennis. VOCHoorn: Aart Ruppert en Karin Hakhoff. Fractie Tonnaer: Roger Tonnaer, Levent Helelespe en Simon Broersma. HOP: Robert Vinkenborg. Hoorns Belang: Alex van der Kleij. Hoornse Senioren Partij: Nico Oudheusden.