Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 27 november 2019

Kom naar de 1e Hoornse Initiatievenmarkt in De Kreek

Kom naar de eerste Hoornse Initiatievenmarkt op 4 december in De Kreek!’ Dat is de oproep van de Hoornse gemeenteraad. De afgelopen weken stuurden inwoners van Hoorn meer dan 60 initiatieven en ideeën in om de stad mooier te maken. Hiervan zijn er 11 gekozen om door te gaan naar de Initiatevenmarkt. Hier kiest de raad met welk(e) plan(nen) zij verder willen.

De Hoornse raad wil graag meer ideeën en initiatieven uit de Hoornse samenleving halen. Daarom besloot de gemeenteraad om samen met stadscommunity ‘Voor Een Mooie Stad’ (VEMS) de eerste Hoornse Initiatievenmarkt te organiseren. In totaal werden maar liefst 61 plannen ingediend. Daarvan zijn er 11 uitgekozen die concreet genoeg zijn en waar een duidelijke rol voor de raad is weggelegd. De bedenkers van deze ideeën presenteren hun plan op de Hoornse Initiatievenmarkt op dinsdag 4 december. Dezelfde avond horen zij of de raad hen gaat helpen om hun plan uit te voeren.

Plannen
Dit zijn de 11 deelnemers:
Hondenspeelplaats – C. Anthonisse
Verlichting in het Julianapark – Rob van der Molen
Amfitheater voor muziek, film, theater en meer – Sydney Groot
Het Hoornse Voedselbos – Aart Prins
Meer bankjes voor ouderen – Marian Putter
Tiny house wijk – Marijke Veenstra
Openbare fitness toestellen – Björn Woudenberg, Maciej, Marian Putter, Tineke Wiesell
Muziektent in het plantsoen voor het St. Pietershof – Co van Dijk
Hoorn zonder grafitti – Kor de Vries
De wijkconcierge – Margreet
Kangroewonen & Wonen met elkaar – Joop Kampen

Kom jij ook?
Iedereen is van harte welkom om te komen kijken en om met de raadsleden in gesprek te gaan. Er is een band (Coverband Airplay), een leuk gezelschap en een hapje en een drankje. Zet woensdag 4 december in je agenda. Vanaf 19:00 uur is de inloop, om 19:30 uur starten de presentaties. Rond 22:00 uur wordt bekend welk(e) plan(nen) de raad verder gaat helpen.

Kijk voor meer informatie op www.vooreenmooiestad.nl/initiatievenmarkt