Steun ons en help Nederland vooruit

Elsbeth Broerse

Gemeenteraadslid

45 jaar

Hoorn

Mijn naam is Elsbeth Broerse. Ik ben 43 jaar en geboren en getogen in Hoorn. Echtgenote en moeder van twee jonge jongens.

In 2011 en 2012 ben ik lid van het bestuur van D66 geweest en heb ik de partij beter leren kennen. Het praktisch denken, het denken in oplossingen en het democratisch tot stand komen van besluiten spreekt mij zeer aan. De standpunten zijn helder en herkenbaar en worden op sociaal liberaal gehalte getoetst. Wat inwoners zelf kunnen moet ook zelf en zo nodig moet er ondersteuning komen. Het liefst zonder al te veel regels en wetgeving.

Sinds september 2013 ben ik commissielid en sinds 2014 raadslid binnen de huidige fractie van D66. Deze ervaringen sterkte mij in mijn beslissing om me ook voor de komende periode weer verkiesbaar te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Het democratisch proces om het bestuur van onze mooie stad te controleren en mede te besturen is een boeiend geheel. Op het moment komen er veel nieuwe taken naar de gemeente toe. Met name voor de jeugdzorgen WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) zijn dit grote processen. Ik hoop dat ik hier mijn ervaringen als verpleegkundige bij kan gebruiken.

Naast mijn politieke activiteiten werk ik met veel plezier in het Westfriesgasthuis. Ik heb binnen het Westfriesgasthuis mijn opleiding tot verpleegkundige gedaan en deze in de loop van de jaren aangevuld met verschillende specificaties. Na een hele interessante periode gewerkt te hebben in het AMC op een IC, ben ik al weer een aantal jaren terug op het oude nest.

Momenteel werk ik op de pijnpoli van het WFG  en sta ik midden in de samenleving. In diverse rollen heb ik veel gesprekken over onze stad. Ik merk dat veel mensen gemeentelijke steun goed kunnen gebruiken. Met de uitbreiding van de zorgtaak van de gemeente moeten we dat goed gaan invullen. Door met een brede visie naar de stad te kijken, kunnen we bouwen aan een mooie toekomst voor Hoorn. Behouden wat goed is en verbeteren waar het kan.

Sociaal en maatschappelijk werk, WMO, volksgezondheid en milieu, ruimtelijke ordening

Meer van Elsbeth Broerse